Nellille reipas orivarsa

Nellille reipas orivarsa

Nellille reipas orivarsa

Comments Off on Nellille reipas orivarsa

Torstaiaamuna 6.7.2017, Eino Leinon eli runon ja suven päivänä, syntyi Wilma Westernilla orivarsa yhdistelmästä Shine N Mister x Gipsys Golden Bee.

Varsa oli reipas poika heti ensi hetkistä lähtien ja pääsi jo seuraavana aamuna emänsä kanssa ulkoilemaan laitumelle, josta yllä oleva kuva. Varsan kutsumanimeksi tuli “Jätkä”; se on Wilma Westernin ensimmäinen orivarsa.

Jätkä on osoittautunut nopealiikkeiseksi varsaksi, joka tykkää emänsä harmiksi laukkailla ympäri laidunta. Se on sopivasti utelias mutta asiallinen varsa, esimerkiksi riimun laittoon se suhtautui hyvin arkipäiväisesti.

Jätkä seitsemän päivää vanhana.

Jätkän isä Shine N Mister eli “Sparkle” on reining-hevonen, joka polveutuu 4 miljoonan dollarin NRHA-hevosesta “Shining Spark”. Sparkle on voittanut mm. Italian NRHA Open Intermediate Derbyn vuonna 2002 ja sijoittunut kuudenneksi World Reining Trophyssä 2004, jossa jaossa olivat Euroopan kovimmat palkinnot. Shine N Misterin sukupuu löytyy täältä ja kuvia Sparklesta hevosen omalta Facebook-sivuilta.

Emä Gipsys Golden Bee eli Nelli on monille Wilma Westernin kävijöille tuttu hevonen. Se on reining-sukuinen, hienoluonteinen tamma, joka on herkkä ratsastajan avuille ja hyvä vaihtamaan laukkaa. Jätkä on Nellin toinen varsa; äitinä Nelli on varsin huolehtiva, mutta ymmärtää antaa vapauksia tarmokkaalle varsalleen (tai ei vaan jaksa juosta varsan perässä). Nellin sukupuu löytyy täältä.

Jätkä on tulossa myyntiin lähiaikoina; varsasta voi tiedustella lisää Wilmalta numerosta 040-5278404.

 

Back to Top