Tallin arkipäivää

Tallin arkipäivää

Tallin arkipäivää

Comments Off on Tallin arkipäivää

WW-tallilta on paljon kisauutisia koska lännenratsastuksen lajeissa kisaaminen on voimakkaasti WW-tallin tavoitteissa, mutta oikeasti tälläkin tallilla eletään 98 % ajasta normaalia talliarkea.

Suurin osa hevosista liikkuu ohjatusti päivittäin (vapaapäiviä lukuunottamatta) joko Wilman ratsuttamana, tunnilla tai omistajiensa ratsastamana, mutta loput tunnit päivästä hevoset käyttävät ulkoiluun ja tarhakavereiden kanssa puuhasteluun.

Hevoset tarhaavat normaalisti WW-tallilla päivittäin kello 7-19; mikäli sataa kissoja ja koiria, hevoset saatetaan ottaa sisään aikaisemmin. Kaikille useamman kuukauden tallilla asuville hevosille pyritään löytämään sopiva tarhakaveri, jonka kanssa puuhastella ja viettää aikaa.

Joskus sopeutuminen ottaa aikaa: Taisto-tinker tuli kuvan poikalaumaan kesän 2017 alussa, mutta sopeutuminen uuteen nuoreen laumanjäseneen otti palomino-Texasilta yli kuukauden – vaikka pojat olivat kaikessa rauhassa saaneet tutustua aidan yli useamman kuukauden ajan ja tulivat tarhanaapureina sopuisasti toimeen. Paint Elvis taas otti lajitoverinsa näköisen uuden kaverin heti ystävällisesti vastaan. Texas ja Elvis ovat tarhanneet useita vuosia yhdessä, joten heidän yhteiselonsa on jo saumatonta.

Nyt kesän lopussa nämä kolme ovat kuin kolme paitaa ja peppua. Heidät voi aamuisin nähdä yhteisrapsuttelulla kuten hetki ennen kuvaa, tai iltapäiväisin ja iltaisin riekkumassa poikien leikkejä kolmistaan tarhassa.

Back to Top